perjantai 26. heinäkuuta 2013

Seikkailu lusikka Hemuli








Onpa vaikea kuvata pientä kiiltävää metallilusikkaa iltahämärässä...
Kaupasta löytyi yksi ruttaantunut Seikkailu -lusikkapaketti, joka tietenkin piti ostaa pois lojumasta.

Hemuli tutkii lusikan päässä. Kuvio on kaiverrettu, musta. Hieno.

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Muumikulho Seikkailu (kuvat ympäri kulhoa)

Edelliseen postaukseen tuli heti kommentti, josko voisin kuvata kulhon joka suunnasta. Ilmeisesti kommentoija halusi tietää onko kaikissa kulhoissa yksi kuva sivuttain.

Oletteko muuten huomanneet että näin todella on..?

Ota oma kulho siten että juokseva Muumipeikko on sinuun päin. Käännä kulhoa kuvien mukaan.

Kun Muumi alkaa jäädä vasemmalle, oikealta tulee esiin kuva Nipsusta, Muumipeikosta ja Nuuskamuikkusesta jotka löytävät hatun joka kuuluu joko Muumipapalle tai Taikurille.



Tämä kuva siis tulee esiin. Kun katsot oikein tarkkaan, oikeassa reunassa näkyy valkoinen pystysuora viiva joka erottaa tämän kuvan seuraavasta, joka on...








...sama kuva kuin äsken, paitsi että se on sivuttain..



Kulhoa kääntämällä esiin tulee...






... sama kuva josta näkyy vain Nipsu, sekä Seikkailun pääosassa juoksentelva Muumipeikko.









Vielä kulho alhaalta.

Kulho Seikkailu

Sainpas napattua kauppareissulta Seikkailu-kulhonkin mukaan. Jotenkin tuo kulho on päässyt livahtamaan niin että en ole hoksannut sitä ostaa aiemmin.



Kuvanlaatu on vähän huono kun puhelimella taas kuvailin..
Ostin myös toisen kivan asian, joko itselleni tai sitten arvonnassa eteenpäin annettavaksi, riippuu nyt aivan siitä tuleeko tuon yhden palkinnon lisäksi enää muita arvottavaksi... Riippuu teistä!

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Muumimuki Nipsu

Muumimuki Nipsu

Vuonna 2008 tuotantoon tullut Nipsu oli ensimmäisiä mukeja hempeämmissä väreissä. Onko tuo nyt sitten mintunvihreä vai pastellysävy, en tiedä. Tummempi vihreä olisi hienompi.
Mutta koska Nipsu on hahmona mainio, annettakoon se anteeksi.
Näin kauan kesti Nipsulla päästä omaan kokoelmaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kiitos tähän mennessä kilpailuun / arvontaan osallistuneille! Vielä olisi palkintoja jemmassa, jos vaikka saataisiin muutama muumiystävä vielä mittelöön mukaan! Tällä hetkellä on melko hyvä voittomahdollisuus prosentuaalisesti ainakin.

Muumien ystäville laitan vielä kutsun. Halukkailla on mahdollisuus osallistua Nielsen - tutkimuspaneeliin. Sinä luonnollisena henkilönä edustat kuluttajaa, jonka mielipiteillä voi olla perustavaa laatua oleva vaikutus yritysten / brändien toimintaan! Itse kuulun varmaan kymmeneen eri paneeliin, kotimaisiin ja ulkomaisiin. Vapaina hetkinä on mukavaa täytellä erilaisia kyselyitä (ja parhaassa tapauksessa saada siitä korvaus). Tämä on yhteistyön merkeissä, enkä ala tuota viljelemään eri postauksissa, joten jos yhtään kiinnostaa niin mahdollisuus on nyt eikä hetken päästä! Nielsenin Kuluttajapaneeli. Ilmoittaudu nyt!


perjantai 19. heinäkuuta 2013

Arvonta! Palkintoina muumituotteita!

Muumien keräilyä -blogi julistaa tästä hetkestä alkavaksi arvonnan, jossa palkintona on upeita muumituotteita!
Arvonta suoritetaan 31.7. klo 23:59 mennessä osallistuneiden kesken.
Palkintojen määrä riippuu osallistujien määrästä. Jokaista alkavaa kymmentä osallistujaa kohden arvotaan yksi tuote.

Jos siis osallistujia on 8, arvotaan yksi tuote. Jos osallistujia on 14, arvotaan kaksi tuotetta, 25 osallistujaa = 3 tuotetta jne.

Säännöt:
Osallistumiskelpoisuuden saa kun:
- jakaa tämän kilpailun tai blogin ylipäätään omassa blogissa tai muussa somessa,
- kommentoi linkin kera jakaneensa
- haluaa voittaa muumiastian tai muita tuotteita

Jokainen tuote arvotaan jokaisen osallistujan kesken, eli yhdellä ihmisellä on mahdollisuus voittaa vaikka kaikki arvonnan palkinnot!
Osallistujat numeroidaan kommentointijärjestyksessä ja internetistä löytyvä satunnaislukugeneraattori arpoo joka palkinnolle numeron. Helppoa kuin heinänteko!

Palkinnot:
Tämä ei ole sponsoroitu kilpailu. Kaikki palkinnot tulevat kirjoittajan omasta kokoelmasta. Kaikki tuotteet ovat uusia, tarrallisia. Palkinnot lähetetään postin matkassa mihin tahansa Suomessa.

Onnea matkaan!

Palkinto 1 (0-10 osallistujaa)

Arabia Seikkailu matala lautanen.


torstai 18. heinäkuuta 2013

Mielenkiintoista...

Laitoin Arabian asiakaspalveluun kyselyä liittyen noihin valikoimamuutoksiin. Olen saanut pari yhteydenottoa ja koska itsekin olen ihmetellyt asiaa niin päätin lähestyä suoraan tahoa joka osaa kysymyksiin vastata.

Kysyin siis että pitääkö paikkansa että matalat lautaset sekä Muumipappa- ja Muumimamma- sarjat poistuvat vuoden vaihteessa. Näinhän on nähtävillä eräällä ruotsinkielisellä facebook-sivulla. Lisäksi kysyin uudesta, Seikkailun korvaavasta sarjasta jota kuvastakin päästään jo ihmettelemään. Miksi keräilijöille ei kerrota tuotemuutoksista kuin vasta ihan hetki etukäteen?
Yhteydenottojen perusteella olen saanut kuvan että moni tekee kuten itsekin; tuotannossa olevia tuotteita ei osteta kokoelmiin, sen sijaan käyttöön. Kun valmistaja ilmoittaa tuotteen valmistuksen lopettamisesta, ostetaan kokoelmaan uudet kappaleet.
Jos nyt loppuu edellä mainitut, tarkoittaa se taas 8 eri astiaa. Juuri lähti tuotannosta yli kymmenen astiaa. Arvo nousee aika suureksi mitä pienessä ajassa pitää sitten satsata että ehtii ostaa omansa..

Arabian omat nettisivut ovat tulleet aikakoneella suoraan 1990-luvulta tähän hetkeen, sillä ne A) ovat niin raskaat ja hitaat, B) eivät tarjoa paitsi päivittymätöntä tietoa mutta myös C) väärää tietoa kunkin hetken tilanteesta.

(Yllätys oli kuitenkin suuri kun Muumiluettelot olivat ajan tasalla. Joskus ne olivat kaksi-kolme vuotta jäljessä..)

No kuitenkin, sain Arabian asiakaspalvelusta viestin jossa kiitettiin yhteydenotosta, kerrottiin melkein kaikkien olevan lomalla ja että asiaan palataan kun vastauksia saadaa.

Seuraa mukana, ilmoitan heti kun saan oikeaa faktaa Arabialta!


maanantai 15. heinäkuuta 2013

Muumikulho Hemuli

 Kävin ostamassa Hemuli-kulhon, kun se minkä omistan on käytetty. Näitä vielä löytyi kaupasta, mukit olivat jo lähteneet trokareiden matkaan. Yllättävää kyllä Vilijonkka-mukeja oli vielä yllin kyllin! Täytyy käydä lähipäivinä ostamassa vielä Vilijonkka kulhona, kun sekin löytyy vain käytettynä kaapista...






Täytyy vielä esittää kiitos kaikille lukijoille! Vaikka tässä blogissa on ollut välillä kolmenkin kuukauden pausseja, riittää trafiikkia silti päivittäin! Tänään menee 11 000 sivukatselun raja rikki. Mielestäni se on paljon koska tämä ei ole muotiblogi tai muu vastaava. Kai muumiastiat sitten vain kiinnostavat..

Blogilista on ainoa paikka missä tämä tietääkseni on listoilla, muussa sosiaalisessa mediassa tätä ei ole ainakaan tietääkseni jaettu. Kävijöitä ei kuitenkaan ole koskaan liikaa, joten jos muumeista tykkäät, liity lukijaksi ja/tai jaa blogin osoitetta eteenpäin omiin piireihisi!




perjantai 12. heinäkuuta 2013

Miksi kerään muumiastioita?

Tämän blogin ensimmäisessä kirjoituksessa kerroin hieman taustoja keräilystäni. Se ei kuitenkaan vastaa täysin siihen kysymykseen, miksi kerään muumeja..

En kyllä varmaankaan täysin sitä edelleenkään tiedä. Kerroin että muumit astioissa kolahtivat kun sain ensimmäisen mukini, Nuuskamuikkusen. Lahjan antaja kertoi sen muistuttavan häntä minusta. Ja kai tuo hahmo vähän samanoloinen onkin kuin minä.
Oma lapsi ja loputtomat Muumilaakson tarinoita -sarjan katselut innostivat muumien maailmaan. Nehän ovat oikeastaan aika viattomia, ja eri hahmoissa on kivalla tavalla ihmisyyden kirjoa edustettuna stereotyyppeineen. Lisäksi monessa hahmossa tuodaan esiin useampia puolia,esimerkkinä Mörkö, joka on muumimaailman pahis, on hänessä toinen, hyväkin puoli joka satunnaisesti pilkahtaa esiin. Muumien tarinoissa käsitellään elävän elämän ilmiöitä tavalla, jotka viihdyttävät lapsia mutta joista aikuinen voi napata jopa idean. Kuinka monessa nykyajan animaatiossa tai lasten sadussa on syvällisyyttä? Ei monessa.

Keräilyni ensimmäisen aallon alkaessa minulla oli Nuuskamuikkunen, vuoden 2007 sesonkimukit sekä joku neljäs jota en muista. Tein paljon kauppaa huuto.netissä ja huomasin äkkiä että joistakin muumimukeista pyydetään paljon rahaa. Koska minä, monen muun tavoin, olen perso ylimääräiselle rahalle, hokasin äkkiä yhden artikkelin lisää jota voisin myydä huutiksessa. Niin alkoi hillitön keräilyvimma.
Ostin kaupasta ja huutiksesta, suurella volyymilla kaikkia sellaisia muumiastioita jotka olivat poistuneet tai poistumassa tuotannosta. Sijoitin yli sadan euron mukeihin ajatuksella että olisin voinut kuluttaa saman rahan "tyhmyyksiin". Astioita jäi koko ajan enemmän itselle kuin mitä myin eteenpäin, ja kuten kaikki tietävät muumeihin saa menemään rahaa kun oikein innostuu.

Osaa kalliimmista mukeista / astioista myin hiljakseen eteenpäin rahan tarpeessa, osaa säästin. Kokoelma laajeni nopeasti mukeista kaikkiin astioihin.

Jossakin vaiheessa kyllästyin siihen että olin koukussa. Sillä ei ollut väliä että mikä se koukutuksen aihe oli, en vain pitänyt siitä että muumeja piti kerätä. Lisäksi Arabian tekemät pari ikävää ylläriä ärsyttivät. Näitä oli esim. Hemuli-, Vilijonkka- ja Vihreä Pikku Myy -lautasten uudistuotanto. Myös Perhe-kannun uusi tuleminen ärsytti. Ne alensivat hintoja aika paljon hetkeksi, vaikka lautaset olivatkin ilman pohjakuvaa. Kalliimmissa astioissa kun kuitenkin on sijoitusarvoa; ne saa eteenpäin helposti ilman että menettää astiaan alunperin käyttämänsä rahan. Kun kokoelman arvo on jopa tuhansia euroja, ei viitsi pelleillä sen kanssa että yhtenä aamuna arvo onkin enää kymmenesosa.
Ja niin myin kaikki pois.

Joku veto jäi kuitenkin erityisesti ensimmäisiin sesonkimukeihin. Ne olivat jopa hienoja. Ja niin hiljalleen aloin niitä kerätä. Olen yrittänyt pysyä niissä astioissa mitä voi ostaa kaupasta, sillä en halua ottaa sitä riskiä että "sijoitusastian" arvo alenisi. Kuitenkin joitain sesonkejakin on jo tarttunut matkaan. Olipa hetken Muumityttö -mukikin, tännekin sen listasin, se kuitenkin löysi uuden kodin jo.

Jatkan muumien keräämistä. Ehkä annan ne lapselle joskus tulevaisuudessa. Keräilylle persona luonteena joka tapauksessa tarvitsen jonkun mihin kohdistaa tuon tarpeen, ja teen sen näihin.

Tällaista kirjoittelee
Muumi Pappa / Muumipappa / keräilijä / tai jotain..

torstai 11. heinäkuuta 2013

Muumimuki Vilijonkka + alennusvinkki

Arabian muumimuki Vilijonkka
Ostin samaan aikaan sesonkimukin kanssa tämän Vilijonkan, uudestaan. Se mikä minulta löytyy on käytetty, ja se on suuri ei kaikissa uudemmissa mukeissa. Trokarit olivat tyhjentäneet -sen kaupan missä kävin- Hemuleista joten sitä en voinut uusia (sekin löytyy käytettynä). Ensi viikolla täytyy käydä etsimässä toisaalta, kun on palkkapäivä.

Vilijonkka kasvaa arvossa nopeasti. Muki maksaa vielä kaupoissa sen 12 - 16 euroa niin kauan kuin niitä hyllyssä riittää. Valmistus lopetettiin 30.6.2013 ja koska uusia keräilijöitä tulee koko ajan, on vuoden päästä tällä todennäköisesti melkein puolta korkeampi arvo.


Lisäksi Finnish Design Shopissa tällä hetkellä Muumeissa alennuksia kesän sesonkiastioista ja Talvimetsä -koristeista! Seikkailu -sarjaa siellä näkyi olevan edelleen varastossa myös. Tuolla on kesäkampanjan Klarnan kanssa, tilaukset menee maksuun vasta elokuun lopussa. Lisäksi yli satkun tilaukset toimituskuluitta.

Seuraavassa postauksessa pohdin, miksi kerään muumeja?

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ulkoasun päivitystä

Kuluvan viikon aikana sivu kokee muodonmuutoksen. Älkää ihmetelkö mahdollisesti useaankin otteeseen muuttuvaa ilmettä. Lopullinen muoto kun ei välttämättä löydy heti. Tarkoitus on pitää blogi simppelinä selata, ja ehkä asettelun sijaan suurempia muutoksia tulee näkemään väri- ja fonttimaailma.

Ei tämä onneksi yhtä usein muutu kuin Arabian valikoima joten ehkä lukija sen kestää.

-Muumipappa-

Tuotannosta poistuu seuraavaksi nämä tuotteet + uusi muumiastiasto / muumisarja!!

Muumivalikoimaan on siis tulossa muutosta taas. Ilmeisesti vuoden vaihteessa tuotannosta poistuu Muumimamma ja Muumipappa, mukit ja kulhot. Lisäksi poistuvien listalla on matalat lautaset Juoksujalka, Yhdessä, Muumitanssi ja Kevätsävel.

Noista uusimpien matalien lautasten printeistä en ole koskaan pitänytkään, mutta kai ne on nyt hamstrattava itselleen kun kerran tulevat poistumaan. Tällä tietoa uudet Niiskuneiti ja Muumipeikko -lautaset ovat ainoita.

Tulipa vastaan kuva uudesta sarjasta joka tulee syksyllä.

Tulisi jo, tulisi jo, tulisi jo, tulisi jo...
Uuteen sarjaan näyttäisi kuuluvan muki, kulho, matala lautanen, kannu ja kahdenlaista purkkia. Onko taustalla jotakin alustaa / verhoakin... Koska noihin tulee kulumaan rahaa, täytyy täydentää heti ensi viikolla palkkapäivänä puuttuvia osia noista poistuvista.

Hemulikin jäi hankkimatta uutena, kaapista löytyy vain käytetty setti.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Sesonkimuki Niiskuneiti ja Runoilija

Kävin ostamassa tuon kesän sesonkimukin, kun tässä muuten on ollut niin hiljaista näiden suhteen.

Niiskuneiti ja Runoilija löytyy mukina ja kulhona kuten kaikki kesäsesonkimallit.

Tämä muki sopii hyvin yhteen viime vuoden kesämukin kanssa, missä olivat Muumipeikko ja Primadonnan hevonen. Olisiko ensi vuonna muki jossa Muumi ja Niiskuneiti olisivat löytäneet toisensa?

Nuuskamuikkusesta voisi tulla kesämuki ensi vuonna.. Sammaleen vihreä. (faksia Arabialle laittamaan...)