sunnuntai 26. elokuuta 2012

Muumimuki Hemuli

 


Hemuli nähdään violettisävyisessä mukissa (ja kulhossa) tutkimassa ötököitä. Tieteellinen Hemuli on keräillytkin vaikka mitä, postimerkkejä ja kukkia ainakin. Hemuli on hahmona loistava, hän eläytyy tunteeseen kuin tunteeseen suuresti. Ilot ja surut jaetaan dramaattisesti ja yliampuvasti kaikkien kuuntelijoiden kesken. Hemuli on ollut tuotannossa vuodesta 2004 lähtien, ja tämän hetken tiedon mukaan tulee olemaankin.

Finnish design shopin muumialennus on vielä voimassa viisi päivää, kuun loppuun asti.

Muumituotteet -20%! Kampanja voimassa elokuun loppuun saakka.

perjantai 24. elokuuta 2012

Vanhat muumipeltipurkit

Nämä ovat 20 vuotta vanhoja purkkeja. Silloin tällöin kirppareilla näitä näkee. Yllättävää kyllä, nämä tekevät kauppansa keräilijöiden keskuudessa. Aiemmin ajattelin että näitä on vain yhtä kokoa, mutta todistettavasti ainakin kolmessa koossa valmistettiin.

tiistai 21. elokuuta 2012

Muumimuki ja murokulho Pikku Myy (vihreä)


Vihreä Pikku Myy, tai Pikku Myy laskee mäkeä, oli tuotannossa vuosina 1999-2007. Kun tämä vihreä Myy alkoi saada jo rahallistakin keräilyarvoa puhumattakaan sen harvinaistumisesta ja monien tuoreempien keräilijöiden ilosta saada tuotannosta poistunut muki itselleen, teki Arabia sen, mitä ei missään nimessä saisi tapahtua. Nimittäin vuonna 2011 ainakin Citymarket sai levittääkseen varastoihin jääneet Myymukit. Samoihin aikoihin matalista lautasista tuli uudelleenpainoksia, toki ne olivat alaostastaan kuvattomia. Muitakin muumiastioita ja tuotteita tulvi markkinoille niin paljon, että minä mukaan lukien sairastuin muumiähkyyn. Pelko siitä, että kaikki tuotannosta poistuneet tuotteet tulevat takaisin markkinoille (kuten tuli esimerkiksi Perhe-kannu) ja tekevät keräilyharrastuksesta tavoitteettoman, puhumattakaan rahallisesta menetyksestä, sai minut luopumaan muumeista. Ja tässä sitä taas ollaan.

Nyt jälleen vihreä Pikku Myy, muki ja syvä lautanen / murokulho mukana menossa. Nämä ovat käytettyjä astioita joten hinnaltaan edullisia.

maanantai 20. elokuuta 2012

Muumimuki ja murokulho Nipsu (ruskea)
Ruskea Nipsu oli tuotannossa vuosina 2002-2008. Tuotannosta poistui sekä muki että murokulho uuden, mintunvihreän Nipsun tieltä. Nipsu nähdään kultakolikkopussinsa sisältöä katselemassa / laskemassa.
Tämä Nipsu on ollut toistaiseksi ainoa ruskealla pohjalla ollut muki. Seuraava ruskea muki voisi olla vaikka Haisulin uusi printti joskus tulevaisuudessa...
Muumikeräilijöiden harmiksi moni liikkeellä olevista Nipsuista on käytössä olleita, äkillisen arvonnousun kokeneita astioita, kuten nämä kuvankin astiat. Nipsua ei ole toistaiseksi myyty uudelleen markkinoilla hetkellisesti, kuten on laita ollut vihreän Pikku Myyn..

Kokoelmaan kuuluvat nyt  siis ruskean Nipsun muki ja kulho.

perjantai 17. elokuuta 2012

Muumimuki TalvinuotioLaitetaanpa vielä tämä. Talven sesonkimuki vuodelta 2008, Talvinuotio.
Olen pienessä ajassa jälleen sijoittanut muumeihin sievoisen summan siihen nähden mitä tienaan, tätä en olisi ostanut ellei se olisi ollut erittäin edullinen. Sesonkimukeja ei ole mikään kiire hommata, sillä niiden tarjonta on suurta. Ainoastaan 2006 vuoden mukit alkavat olla jo vähän harvinaisempia, mutta tätä ja uudempia riittää vielä pariksi vuodeksi kaikille uusille kerääjille suhteellisen halpaan hintaan.


Muumimuki LumilyhtyOstin kirpputorilta juuri tänään tämän mukin. Asioin henkilökohtaisesti myyjän kanssa, ja sainkin hinnasta tingittyä kympin. Muki lähti uuteen kotiinsa hintaan 35€, mikä ei ole lainkaan liikaa tästä.

Lumilyhty on vuoden 2007 talven sesonkimuki, joten ikää on sillä jo viitisen vuotta.

Keräily jatkuu, olen itse asiassa hommannut aika paljonkin jo muumeja myytyjen tilalle. Laitan niitä säännöllisesti tänne.

tiistai 14. elokuuta 2012

Peltipurkki Pikku Myy

Tämä tuli vastaan aivan vahingossa. En nimittäin tiennyt enää omistavani näitä Martinexin peltisiä muumipurkkejä yhtään kappaletta.

Mustavalkoinen Pikku Myy -purkki oli tarjolla useassa eri koossa. Tämä taitaa olla toiseksi pienin.
En tiedä myydäänkö näitä enää. Martinex otti muutama vuosi sitten ideasta vaarin ja alkoi urakalla markkinoimaan omia muumituotteitaan designina, muumivalikoiman määrä moninkertaistui parin vuoden aikana, ja samalla lailla kuin Arabian tuotteet, myös näissä valikoima muuttuu ja vaihtuu. Ei siinä, ovathan nuo kestävää laatua ja hyviä tuotteita.

Niitä retromukeja en ole koskaan yhtään kappaletta omistanut. Ne ovat kyllä hienoja, ei siitä mihinkään pääse. Erityisesti se vihreä Haisulimuki... Mutta joku raja se on itselle vedettävä, ja tällä keräyskierroksella se menee siinä, että kaupasta en yhtään ainoaa Martinex-muumia normaalihinnalla tule ostamaan. Kukkaro ei kestä muuten. Paitsi että ne mukithan taitavat olla Muurlan mukeja.. No yhtä kaikki, muumeja siellä ja muumeja täällä..

Sen verran jo innostuin tuosta Finnish Design Shopin tarjouksesta.. Yritän kovasti muistella, että mitenkä se kukkaro kesti keräilyn, kun aivan samalla hädällä ja kiireellä näitä muumeja täytyi kerätä silloinkin..

Muumimuki Seikkailu


Seikkailu -sarjasta kirjoitinkin jo kellon kohdalla. Tämä muki siis ollut tuotannossa vuodesta 2009. Mustavalkoinen muki on ihan kiva, erilainen kuin nuo muut.
Ja nyt siis kokoelmassa jälleen.
Hyödynsin täälläkin kirjoittamaani tarjousta ja pian on taas kosolti lisää tavaraa..

maanantai 13. elokuuta 2012

20 vuotta vanha juomapullo


Tämä menee jo retroiluksi. Tuli vastaan tällainen juomapullo, jossa kuva Muumipeikosta, Nipsusta ja Pikku Myystä. Pullo on melkoisen iso lasten juomapulloksi, kuva ei anna täyttä käsitystä sen koosta. Pullo on vuodelta 1992 ja TM Moomin characters / Bulls, joka muuten löytyy lähes kaikista muumitavaroista.
Saman vuoden peltiset muumipurkit ovat olleet hyvissä hinnoissa, ehkä tämänkin joku haluaisi "hinnalla millä hyvänsä".

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vinkki muumikeräilijöille + muumialennus!

Huomio kaikki muumikeräilijä!

Useat keräilijät keräävät tuotannosta poistuneita mukeja ja kulhoja, jättäen perusvalikoiman sikseen. Tai sitten tuotannossa olevat astiat ovat myös käytössä olevia astioita.

Muumien keruun yksi perusasia on astioiden arvo. Sillä on hyvä oikeuttaa kalliiden astioiden osto: ne eivät menetä arvoaan ellei niitä sysätä markkinoille uudestaan (kuten on käynyt esim. matalille lautasille ja Perhe-sarjalle) ja aiheuta notkahdusta, vaikka hetkellistä niiden kysyntään ja arvoon.
Nyt kaikki ne teistä keräilijöistä, joiden mielestä keruumukin tai kulhon täytyy olla uusi;

Muumipeikko sekä Niiskuneiti poistuvat tuotannosta!! Sekä mukit että kulhot molemmista! Saamme vuodenvaihteessa, tai ehkä jo ennemminkin uudet versiot näistä perusprinteistä. Sininen "Muumipeikko jäällä" on ollut tuotannossa vuodesta 1999, ja keltainen Niiskuneiti vuodesta 2001.

Sekä nämä, että myös muita muumeja voi ja kannattaa ostaa uusina varastoon! Niiden arvo nousee heti vuodenvaihteen jälkeen. Käytössä olevan tilalle kannattaa muistaa hommata ne uudet jos sen tärkeäksi kokee.

MUUMIALENNUS ELOKUUN LOPPUUN ASTI -20%!! Yli 100e tilaukset postikuluitta. Vinkkinä menee senkin vuoksi, että kaikki ihmiset eivät suinkaan asu kaupungeissa, ja olen nähnyt pienempien kauppojen myyvän mukeja huikeaan, huikeaan hintaan. Kotipostiin ja halvalla, mikä sen helpompaa, vink vink.


Muumimuki Mymmelin äiti


Mymmelin äiti lapsikatraansa kera. Tämän vuoden uutuus perusvalikoimaan. Lapsikatraasta voi Pikku Myyn erottaa. Mukin toisella puolella näkyy äitin selusta ja muutama lapsonen samoin selustastaan.
Ihan ok printti, joskin taustaväri voisi olla ihan reilusti jossain perusvärissä, nuo pastellinsävyt eivät toimi omasta mielestäni. Mutta kokoelmassa nyt siis myös tämä uusi muki.

Muumimuki Poliisimestari


Rohmusin muutaman muki lisää itselleni.
Poliisimestari -murokulho sai nyt kaveriksi mukin. Kulhon tapaan muki on ollut tuotannossa vuodesta 2009. Sen oliivinvihreä värimaailma on varsin kiva, ja koska Poliisimestari on parhaita hahmoja muumeista, on tämä yksi lempimukejani koko valikoimasta.

perjantai 10. elokuuta 2012

Muumimuki Hattivatit
Hattivattimuki on edelleen minulla, koska siinä on pieni lohkeama eikä se siten menisi kaupaksikaan kenellekään. Mukin värit ovat yllättävän hienot yksinkertaisuudessaan. Oranssi tausta valkoisin hattivattihahmoin on melkein retron oloinen. Oransseja mukeja saisi muumisarjassa olla enemmänkin!
Mukin kuvissa hattivatit ovat kahvilla / teellä, muualla päin mukia nuo pikkuotukset kurkistelevat ja kulkevat siellä täällä.

Muki on ollut tuotannossa vuodesta 2007, ja sitä valmistetaan edelleen. Mahtaisiko parin seuraavan vuoden aikana hattivatit saada uuden kuosin? Hattivatit pitävät ukkosesta ja sähköstä, joten syvän / sähkönsininen muki salamoilla voisi olla hieno muki..

torstai 9. elokuuta 2012

Muumimuki LumileikkejäVuoden 2011 talvisesonkimukissa muumit leikkivät lumessa. Mukin nimi onkin Lumileikkejä.
Sesonkimukit ovat varmasti yksi suurin tekijä, mikä tekee ihmisestä muumikeräilijän. Tieto siitä että tuote on saatavilla vain muutaman kuukauden, saavat meidät haluamaan niitä. Kyse ei ole tarvitsemisesta vaan nimenomaan haluamisesta.
Talvi- ja kesäsesonkimukit eroavat toisistaan siten, että talvimukeilla ei ole vastinetta kulhomuodossa kun taas kesämukeista on aina myös kulhoversio. Se on mielenkiintoinen seikka, en tiedä miksi niin on.
Ostin mukin juuri paikallisesta Anttilasta, jossa oli hyllyllä vielä pari jäljellä. Onneksi oli. Kirpputorit pullistelevat erityisesti sesonkimukeja, mutta en millään haluaisi laittaa taas roppakaupalla rahaa lyhyehkössä ajassa. Ajattelinkin että ehkäpä keräilen tuotannossa olevia pikkuhiljaa... Aika senkin näyttää. Voi olla että haluaminen yltyy niin että keräänkin kaikki sesonkituotteet ensin..

Elokuun ajan Finnish Design Shopissa kaikki muumit ovat -20% tarjouksessa, tiedoksi vain muillekin muumittajille! Ilmaiset toimituskulut yli 100 e tilauksille, joten hyvinkin edullisemmin voi saada muumeja ja muutakin kotiinsa, varsinkin jos asuinpaikka ei se aivan keskeisin ole..

tiistai 7. elokuuta 2012

Muumigrafiikkaa


Muumikeräilijä haksahtaa luultavimmin mitä erilaisimpiin asioihin. Jos on lapsellinen ja lapsellinen (heh..) muumien määrä pompsahtaa helposti leluihin, palapeleihin jne.
Kuvassa on yksi esimerkki haksahtamisen yhdestä muodosta. Muumitaulu. Tämä sopii jo muuallekin kuin lastenhuoneeseen. Useimmat muumitaulut ovat hahmoissaan Muumilaakson tarinoita -sarjan tyyppisiä, naiiveja. Tässä kuitenkin ns. alkuperäistä mallia edustavat Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen.

Kuva on kirjan Vaarallinen Juhannus kuvituspiirros. Pikku Myy lankakorissa on päässyt monen seinälle Arabian seinälautasenkin muodossa.

Taulu on Putinki Oy:n tuotantoa.

maanantai 6. elokuuta 2012

Murokulho Poliisimestari


Sen jälkeen, kun muumiastiani pois laitoin, on Poliisimestari kuitenkin pitänyt huolta siitä, että muroni syön turvassa. Poliisimestari on hahmoista yksi parhaimpia muumeissa, joten siksi kulhon päätin itselläni pitää.
Poliisimestari on ollut tuotannossa vuodesta 2009, eikä varmasti vielä hetkeen poistukaan myynnistä. Väriltään tuo oliivinvihreä on oikein hyvä eikä kaipaa päivitystä (minun mielestäni).

Seikkailu -sarjan seinäkello


Vuonna 2009 maailma näki Seikkailu-sarjan tuotteet.
Mukin lisäksihän pikkuhiljaa tuotteita tuli Seikkailusta jos jonkunlaista.
31.12. 2011 tuotannosta poistuivat sarjan kello sekä tarjotin. Matkan varrella on tullut muutoksia ja uusia tuotteita samaan sarjaan.

Omistin aiemmin Seikkailupurkit, ne ensimmäiset, puukansilla. Jospa olisin tiennyt että niihin tulee muutos ja puukantiset vedetään pois tuotannosta ilmeisesti laatusyistä, en olisi niistä koskaan luopunutkaan. Nyt niitä ei ole enää saatavilla, nykyisissä purkeissa on mustat kannet.

Mutta kellosta. Se on niin hieno että en ole kuin ihastellut sitä laatikosta päin. Laatikkokin on ollut auki korkeintaan viisi kertaa. Se on ollut syvällä kaapin perällä, harvoin muistan edes sen olemassaoloa. En tiedä mitä se siellä kaapissa odottaa, kun en kuitenkaan sitä koskaan tohdi käyttää. Ehkä sitten arvonnousua? Edellinen muumiposliinikello on nykyään kallista lystiä hankkia, ehkä tämän kanssa käy samoin..
Kellon ostin lähestulkoon heti sen ilmestyttyä.

Muumimuki Nuuskamuikkunen


Ensimmäinen muumimukini on ja oli Nuuskamuikkunen, jonka sain lahjaksi matkusteltuani paljon ja ollessani taas kotipuolessa. Tämä kyseinen muki on kulkenut matkassani monta vuotta.
Luopuessani edellisestä keräilysatsistani, laitoin pois kaikki muut mukit paitsi tämän.

Nuuskamuikkunen kuuluu perusvalikoimaan, ollut tuotannossa vuodesta 2002 lähtien eikä ainakaan vielä ole uutisoitu poistuvan. Vaaleansinisessä mukissa muikkunen soittaa huilua ja selkäpuolella on onkimassa.
Nuuskamuikkunen toki voisi vaihtaa väriä ja teemaa. Syksyinen ja keväinen Muumilaaksosta lähtö ja paluu, ruskanväreissä ja/tai vihreydessä menisi varmasti kaupaksi!

lauantai 4. elokuuta 2012

Taustoja

Muumikeräilyblogin kirjoittajan taustoja täytyy avata sen verran, että muutaman vuoden aikajanaa tarkkaillessa, täytyy todeta muumivillityksen olevan sellainen, joka tulee ja menee, kuitenkin aina tullakseen uudelleen. Tällä kertaa olen päättänyt että se on tullut jäädäkseen.

Olen ostanut ja myynyt, vaihtanut ja kerännyt kaikenlaista muumitavaraa satojen, tai paremmin tuhansien eurojen edestä.
Lapsen vuoksi ja lapselle, siitähän se on lähtenyt. Tai ei sittenkään. Oikeastaan muumivillitys lähti kombinaatiosta lahjaksi saatu Nuuskamuikkunen -muumimuki (joka annettiin koska se muistutti kuulemma allekirjoittanutta vapaudenkaihoineen ja matkusteluineen) sekä lapselle tarkoituksella ostetut viattomat muumi-dvd:t.

Muumimukeja ja -astioita on tässä taloudessa vilissyt hurjia määriä. Lopuksi myin ne kaikki pois, koska en halunnut olla kahvikuppien ja murokulhojen tai käyttämättömien lautasten vanki. Nyt kun niitä ei ole todella pitkään aikaan ollut, haluan niitä uudelleen. Kerääminen on kivaa, se on tavoitteellista. Muumien viattomuus ja henkilöhahmojen loputon symboliikka on kiehtovaa.

Taustoista vielä sen verran, että muumivillityksen tämän kertaista tuloa pyrin hillitsemään kirjoittamalla kaikista Muumilaakson tarinoita -sarjan jaksoista itse jaksokertomukset tai -arvostelut omalle sivullensa. Koska se ei riitä, pyrin (mahdollisimman harvoin) kirjoittamaan muista muumiasioista tänne.

Taloudestamme vielä joitakin muumiasioita löytyy, ehkä niistä kirjoitan tiiviimmin ensin, tämän jälkeen voisi sopiva kirjoitus- ja keräystahti olla parin viikon välein.

Sanomattakin selvää on, että suurin intohimo on, ja tulee olemaan muumimukit! Mutta koska muumeja voi kerätä niin monella tavalla ja muumeja on joka paikassa, ehkä tänne niistä sitten laitan.

Näin alkaa tämä tarina, nämä muistelmat.

Kirjoitti
Muumi Pappa (on eri henkilö muuten kuin Muumipappa)